Hazırlama Süresi : 35 Dakika
Pişirme Süresi : 30 Dakika
Malzemeler :
2 Kg balık kafası, kemikleri, kuyruğu
Yarım kg kırlangıç veya levrek- çipura
2 Adet Soğan
1-2 dal biberiye
1 Limon veya 1-2 yemek kaşığı elma-üzüm sirkesi
Yarım demet maydanoz
2 Adet havuç
1-2 Dal taze biberiye
1-2 Dal taze tarhun
1-2 Dal adaçayı
1 Kereviz sapı ve yaprakları
1 Çay kaşığı tane karabiber
1 Çay kaşığı tuz
Balık Suyu Hazırlanışı :
Balık etlerini, kemiklerini, kafasını ve kuyruklarını bol suda iyice yıkayıp 30-45 dakika suda bekletin ve suyunu iyice süzün. Derin bir tencereye su hariç tüm malzemeleri ekleyip 7-8 dakika kavurun.
Üzerine sıcak suyu ekleyip kapağı açık olarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 2.5 - 3 saat kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp tülbent yardımıyla iyice süzün. Soğuduktan sonra kaplara aktarıp derin dondurucuda saklayın.
Pişirme Süresi : 30 Dakika
Malzemeler :
2 Kg balık kafası, kemikleri, kuyruğu
Yarım kg kırlangıç veya levrek- çipura
2 Adet Soğan
1-2 dal biberiye
1 Limon veya 1-2 yemek kaşığı elma-üzüm sirkesi
Yarım demet maydanoz
2 Adet havuç
1-2 Dal taze biberiye
1-2 Dal taze tarhun
1-2 Dal adaçayı
1 Kereviz sapı ve yaprakları
1 Çay kaşığı tane karabiber
1 Çay kaşığı tuz
Balık Suyu Hazırlanışı :
Balık etlerini, kemiklerini, kafasını ve kuyruklarını bol suda iyice yıkayıp 30-45 dakika suda bekletin ve suyunu iyice süzün. Derin bir tencereye su hariç tüm malzemeleri ekleyip 7-8 dakika kavurun.
Üzerine sıcak suyu ekleyip kapağı açık olarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 2.5 - 3 saat kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp tülbent yardımıyla iyice süzün. Soğuduktan sonra kaplara aktarıp derin dondurucuda saklayın.
Balık suyunu çorba yapımında veya balıkla hazırlayacağınız yemeklere ekleyebildiğiniz gibi sos yapımında da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder