ÇORBANIN MALZEMELERİ
1 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
200 gr. kuzu eti
1 soğan
Tereyağı
Toz kırmızı biber
nane
Su
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
1 çorba k. un
Soğuk su
Kışa Veda Çorbası Yapılışı
Kış aylarında sıklıkla tüketilen ve içimizi ısıtan bu muhteşem çorbayı deneyin, denettirin. Etli
Minik doğranmış eti sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine nohut ve buğday ekleyip biraz daha kavurun. Suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın. Diğer tarafta terbiyesini hazırlayın. Bunun için yoğurt, un ve soğuk suyu çırpın. Kaynayan sudan üzerine biraz ekledikten sonra yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Çorba pişerken sokarecini hazırlayın.
Bunun için bir tavada tereyağını eritin. Üzerine soğan, toz kırmızıbiber ve nane ekleyerek kavurun. Pişen çorbanın üzerine sokarecini gezdirerek servis yapın. Afiyetler dilerim.
0 yorum:
Yorum Gönder