Sponsorlu Bağlantılar

Kışa Veda Çorbası Yapılışı


ÇORBANIN MALZEMELERİ

1 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
200 gr. kuzu eti
1 soğan
Tereyağı
Toz kırmızı biber
nane
Su

TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
1 çorba k. un
Soğuk su

Kışa Veda Çorbası Yapılışı
Kış aylarında sıklıkla tüketilen ve içimizi ısıtan bu muhteşem çorbayı deneyin, denettirin. Etli

olmasının yanı sıra içerisindeki buğday ve nohut ile besleyici olması tercih sebebimiz olabiliyor.

Minik doğranmış eti sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine nohut ve buğday ekleyip biraz daha kavurun. Suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın. Diğer tarafta terbiyesini hazırlayın. Bunun için yoğurt, un ve soğuk suyu çırpın. Kaynayan sudan üzerine biraz ekledikten sonra yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Çorba pişerken sokarecini hazırlayın.

Bunun için bir tavada tereyağını eritin. Üzerine soğan, toz kırmızıbiber ve nane ekleyerek kavurun. Pişen çorbanın üzerine sokarecini gezdirerek servis yapın. Afiyetler dilerim.

Share on Google Plus

Admin Unknown

Merhaba ben Vildan, siz değerli ziyaretçilerim için , masaüstü fotoğrafları, facebook kapaklarınıza uygun resimler , yemek tarifleri ve el işleri gibi yararlı ve işinize yarıyacak içerikler paylaşmaya özen gösteriyorum. Lütfen takipde kalın...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder