ÇORBANIN MALZEMELERİ
1 kereviz
1 kase mısır
1 soğan
1 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
su
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
2,5 çorba kaşığı un
yarım limon
su
ÜZERİ İÇİN:
kereviz yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Mısırlı Kereviz Çorbası Tarifi
Kerevizi temizleyip küp şekilde doğradıktan sonra soğanı ve sarımsağı da
yemeklik doğrayıp hazırlıyoruz. Tencereye zeytinyağı alıp doğradığımız kerevizi soteleyelim ve ardından sarımsak ile
kavuralım.
soğanı ilave edip

Mısırı atalım ve karıştıralım. Sıcak suyunu dökelim ve kapağını kapatarak pişirmeye bırakalım.
Terbiyesi için, karıştırma kabına yoğurdu ve unu koyalım. Limonunu sıkalım.
Soğuk su koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştıralım. Çorbanın kaynamış suyundan bir kepçe terbiyeye dökelim, bir yandan da hızlıca çırpma teliyle karıştıralım. Çorbadaki sebzeler pişince terbiyeyi, tencereye
yavaş yavaş dökelim, bir yandan da karıştıralım. Çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak suyla kıvamını açabiliriz.
Tuzunu ayarlayalım. Kereviz yapraklarını incecik doğrayalım. Bir tavada tereyağını eritelim. Çorbanın üzerine tereyağı
dökerek ve kereviz yapraklarını serperek servis yapabiliriz.
Merhaba ben Vildan, siz değerli ziyaretçilerim için , masaüstü fotoğrafları, facebook kapaklarınıza uygun resimler , yemek tarifleri ve el işleri gibi yararlı ve işinize yarıyacak içerikler paylaşmaya özen gösteriyorum. Lütfen takipde kalın...
Hemen bu aşağıdaki bölümde benzer içerikleri görmektesiniz, işinize yarayabilir
0 yorum:
Yorum Gönder