Sponsorlu Bağlantılar

Terbiyeli Buğday Çorbası Tarifi

ÇORBANIN MALZEMELERİ
1 su bardağı buğday
1 kase süzme yoğurt
2 çorba kaşığı un
yarım limon
1 çorba kaşığı tereyağı
nane
pul biber
tuz
su

Terbiyeli Buğday Çorbası Tarifi

Buğdayı sıcak suda bekletelim ve yıkayıp tencereye alalım. Suyunu ilave edelim. Haşlanıp suyunu tamamen çektikten sonra altını kapatalım ve terbiyesini yapmaya başlayalım.


Terbiyesi için, yoğurdu, unu ve limon suyunu
bir kasede karıştırıyoruz. Soğuk su koyup çırpma teliyle karıştırarak kıvamını açıyoruz. Daha sonra tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz. Sıcak su ekleyerek çorba kıvamına getiriyoruz. Buğdayı ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve pişiriyoruz. Küçük bir tavaya tereyağı koyup eritiyoruz. İçine nane ve pul biber atıyoruz. Çorba kıvamına gelip pişince servis kasesine döküyoruz. Tereyağlı sosu üzerine gezdirerek servis ediyoruz.
sıcak su koyuyoruz ve bir yandan da çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz. Terbiyeyi
Share on Google Plus

Admin Unknown

Merhaba ben Vildan, siz değerli ziyaretçilerim için , masaüstü fotoğrafları, facebook kapaklarınıza uygun resimler , yemek tarifleri ve el işleri gibi yararlı ve işinize yarıyacak içerikler paylaşmaya özen gösteriyorum. Lütfen takipde kalın...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder